22. ULUSLARARASI PDR KONGRESİ YILIN EMPATİ ÖDÜLÜ HAMİDE BİLGİLİ VE PROF. DR. AHMET EMRE BİLGİLİ ÇİFTİNİN

ULUSLARARASI PDR KONGRESİ YILIN EMPATİ ÖDÜLÜ
Bu yıl 22.’si düzenlenen PDR Kongresi’nde yılın empati ödülü MEB Bakan yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre BİLGİLİ ve Hamide BİLGİLİ çiftine verildi.
Uzun zamandır hazırlığı yapılan 22. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi yoğun bir programla sürüyor. Kongre, 7 Ekim 2021 Perşembe günü, Muş Alparslan Üniversitesi kongre salonunda başladı. kongre açılışında Türk PDR Derneği Genel Başkanı Oğuz ÖZAT konuşmalarını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Erdal HAMARTA, MEB Özel eğitim ve rehberlik Genel müdürü sayın Mehmet Nezir Gül’ de konuşmalarını gerçekleştirdi. Kongre açılışında Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prpf. Dr. Fethi Ahmet POLAT ve Muş Belediye Başkanı Feyat ASYA’ da söz aldı.
Kongre açılışında yapılan ödül töreninde Yılın Empati Ödülü, Hamide BİLGİLİ ile MEB bakan yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre BİLGİLİ çiftine verildi. Yoğun programı nedeniyle kongreye katılamayan BİLGİLİ çiftinin yerine empati ödülünü MEB ORGM Genel Müdürü Sayın Mehmet Nezir GÜL aldı.
2021 Empati Ödülü, Bilgili çiftine evlat edindikleri Etiyopyalı Adem ile kamuoyuna yansıyan sıcak iletişimleri nedeniyle verildi.
Türk PDR Derneği Yılın Empati Ödülü
Türk PDR Derneği yılın empati ödülü 2009 senesinden bu yana veriliyor. Kişi ve kuruluşların aday gösterilebildiği empati ödülleri, PDR’ nin bilim şöleni olan Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongesi’ nde veriliyor.

