ULUSAL PDR ÖĞRENCİ KONSEYİ PDOK TEMSİL HEYETİ SEÇİLDİ
ULUSAL PDR ÖĞRENCİ KONSEYİ PDOK TEMSİL HEYETİ SEÇİLDİ
Türk Psikolojik ve Rehberlik Derneği bünyesinde Mart 2019’da yenilenen tüzük gereği 23 Aralık 2019 tarihinde resmen kurulan Ulusal PDR Öğrenci Konseyi PDOK 2020-2021 temsil heyeti seçildi. Bilindiği gibi konsey, yaklaşık bir yıldır çalışmalarını kurucu temsil heyeti öncülüğünde sürdürüyordu. Sezer ÇELİK yönetimindeki kurucu temsil heyetinin bir yıl süreli aktif çalışmaları dikkat çekmişti.
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği 2019 senesinin Mart ayında gerçekleştirdiği olağan tüzük genel kurulunda dernek bünyesinde PDR öğrenci meclisinin kurulması tüzüğe bağlanmıştı. Bu kapsamda Türk PDR Derneği 2019-2022 dönemi yönetim kurulu öğgütlenme sekreteri Sayın Psk. Dan. Mehmet Poyraz yönetiminde 2019 Aralık ayı içinde PDOK resmen kuruldu.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında, alanın dinamik gücü PDR öğrencilerini mesleki gelişim ve meslek mücadelesi noktasında birleştiren ve PDR öğrencilerinin her tür sorununda yanında olmak amacıyla kurulan PDOK 2020-2021 Temsil Heyeti şu isimlerden oluşuyor:
Şakir İpek/PDOK Başkanı
Melde Işıl YÜCEL/PDOK Başkan Yardımcısı
Gökçe GÜLTEKİN/PDOK Genel Sekreteri
Seren ATÇAL/PDOK Proje ve Dış İlişkiler Sekreteri
Nesli YILDIRIM/PDOK Eğitim Genel Sekreteri
Ufuk YILDIZ/PDOK Basın Yayın Sekreteri
Gizem ÖREN/Örgütlenme Genel Sekreteri
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Ulusal PDR Öğrenci Konseyi PDOK, Sezer ÇELİK başkanlığında 2019-2020 döneminde dikkat çekici çalışmalara imza atmış, aktif biçimde görev alanları çerçevesinde çalışmalarını sürdürmüştü. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Ulusal Öğrenci Konseyi, üniversite temsilcilikleri ile birlikte Covid-19 karantina günlerinde yaptığı etkinlikler ile de beğeni topladı. Üniversiteler bazında PDR öğrencilerinin PDOK temsil heyetlerinin çalışmaları, PDOK’ u ülkemizin sayılı öğrenci konseylerinden biri haline getirdi. Bununla beraber Türk PDR Derneği Ulusal PDR Öğrenci Konseyi, mesleki mücadele kapsamında etkinliklerde de PDR alanının dinamik gücü olarak ön plana çıkmayı başarmıştı.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Ulusal PDR Öğrenci Konseyi‘nin yeni dönem temsil heyetine başarılı çalışmalar dileriz.
