15 BİN ATAMA TAKVİMİNDE KARMA ALIM DETAYI HAYALKIRIKLIĞI YARATTI

15 BİN ATAMA TAKVİMİNDE KARMA ALIM DETAYI HAYALKIRIKLIĞI YARATTI

Geçtiğimiz günlerde açıklanan 15 bin sözleşmeli atama takvimini, ataması yapılmayan 2020′ liler hayal kırıklığı olarak yorumladı. Bilindiği gibi MEB, 2020 KPSS sonuçları ile son yılların en düşük alımı gerçekleştirmişti. Açıklanan 15 bin kontenjanın karma alım olarak açıklanması, ek atama bekleyen ve ataması yapılmayan öğretmen ve psikolojik danışmanları üzdü.

MEB, 15 bin sözleşmeli alım takvimine göre sonuçların 31 Ocak 2022 tarihinde açıklanacağını duyurdu. Bu durum, ek atama olarak düşünülen alımların aslında 2022 ilk ataması olduğunu gösteriyor. Yapılacak atamanın hem 2020 hem de 2021′ liler için mağduriyet doğuracağı öngürülüyor.

Açıklanan 15 bin atama takviminde alımların 2020 KPSS puanı ile gerçekleştirilmesi en doğru karar olacaktır. Koronavirüs pandemi günlerinde yüzyüze eğitimde öğretmen ve psikolojik danışmana ihtiyaç durulmaktadır. Yapılacak alım, bu ihtiyaç ve kritik süreç de göz önünde bulundurularak 2020 KPSS ile hızlı biçimde ek atama olarak gerçekleştirilmelidir.

Bununla beraber, karma alım mevzuatlara göre yapılamamaktadır. Karma alımın gerçekleştirilmesi ancak kararname ile olabilmektedir.

İstifa tag’ı doğru mu?

Milli Eğitim Bakanlığı’ nın 15 bin atama takvimini karma alım olarak duyurması tepki çekti. Ataması yapılmayan 2020′ lilerin ilk tepki olarak MEB Bakanı sayın Prof. Dr. Mahmut ÖZER için istifa tag’ ı açması ise eleştirilere sebep oldu.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.