OĞUZ ÖZAT TAM İSABET PROGRAMINDA MEHTAP YEŞİLBAŞ’ IN KONUĞU OLDU

OĞUZ ÖZAT TAM İSABET PROGRAMINDA MEHTAP YEŞİLBAŞ’ IN KONUĞU OLDU

Türk Psikolojik Danışma ve rehberlik Derneği genel başkanı uzman Psikolojik Danışman oğuz ÖZAT, Tam İsabet programına katıldı. ÖZAT, Samsun’ un Nabzı Youtube kanalından 7 Mayıs 2021 Cuma günü saat 18.002 de yapılan canlı yayında Mehtap YEŞİLBAŞ’ ın konuğu oldu.

Programda Oğuz ÖZAT, Türk PDR Derneği’ nin tanımı, misyonu, şubeleri ve temsilciği, ülke geneline yayılımı, Psikolojik Danışma ve Rehberlik programının tanımı, mezunları, yetki alanları, okullardaki yetkinliği ve sorumlulukları, konuya uluslararası bir bakış, PDR alt alanları ve ruh sağlığındaki diğer alanlardan farkı konularında açıklamalarda bulundu.

Oğuz ÖZAT, pandemide psikolojik danışmanların önleyici, uyum sağlayıcı ve gelişim psikolojisi boyutundaki güncel yeri ve önemine de değinerek pandemi sonrasında ruh sağlığı hizmetlerine ihtiyacın artacağına dikkat çekti. bu kapsamda okullarda yüzyüze eğitime ara verilmesiyle yaşanan fiziksel mesafenin ve eğitim sürecindeki değişimlerin öğrencilerin psikolojisine etkileri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

İlgili programı link üzerinden izleyebilirsiniz:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.