TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİNİN YOĞUN GÜNDEMİ

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİNİN YOĞUN GÜNDEMİ

Psikolojik Danışma ve Rehberlik mezunu psikolojik danışmanlarla PDR öğrencilerini bir araya getiren, ülkemizin güçlü STK’ lerinden Türk PDR Derneği, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Derneğin 22-28 Şubat haftasında gündemi bir hayli yoğundu.

YAŞAMHAK Komisyon üyeleri ile bir araya gelindi

Türk PDR Derneği’ nin CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında YAŞAMHAK Projesi bünyesinde “Şiddet Mağduru Kadın ve Çocuklara yönelik sunulacak Psikolojik Destek” hizmetlerine ilişkin üç aylık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı Türk PDR Derneği Genel Sekreteri Mesut YILDIRIM, Ankara Psikolojik Destek ekibi iletişim sorumlusu Elif BEŞPINAR ile CHP Kadın Kolları YAŞAMHAK Komisyon üyeleri Emine DEMİREL AKSOY ve Sema AKDEMİR’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Psikolojik Danışman istihdamı ile ilgili çalışmalar sürüyor

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği, özel okul ve kurumların Rehberlik ve Psikolojik Danışma birimlerinde PDR mezunu Psikolojik Danışman istihdamı için ülke genelinde bir çalışma başlattı. Çalışma kapsamında Türk PDR Derneği Genel Sekreteri Psikolojik Danışman Mesut YILDIRIM ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Psikolojik Danışman Mehmet Fatih KILIÇ, Ankara Darülşifa Eğitim Kurumları’ nı ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında Darüşşifa Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı sayın Osman KARAASLAN, kurum yetkilileri ve kurumda görev yapan meslektaşlarımızın katılımıyla yapılan görüşmede üye ve meslektaşlarımızın İstihdamı ile kurum bünyesinde görev yapan meslektaşlarımızın mesleki yönden desteklenmesi konularında görüş birliğine varıldığı bildirildi. Dernek tarafından, işbirliğinin uygulamaya dökülmesi kapsamında kurumda istihdam edilmek üzere, kurumun talebi doğrultusunda Türk PDR Derneği üyesi iki psikolojik danışman kuruma yönlendirildi.

Azerbaycan’ dan dostluk elleri

Azerbaycan’ ın önde gelen Psikoloji Araştırma ve Geliştirme kurumu Psixologiya Elmi-Tədqiqat Ensitütü ile Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol, iki ülke okul psikolojik hizmetleri geliştirme, akademik ve saha işbirliği, ortak kongreler, konfrenslar ve Azerbaycan okul psikolojik sistemi geliştirme çalışmalarına dönük resmi müşavirlik desteğini kapsıyor. Protokol kapsamındaki ilk toplantı, Türk PDR Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Engin Deniz öncülüğü ve koordinasyonluğunda 26 Şubat 2021′ de gerçekleştirildi.

I. Ulusal Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Sempozyumu Başladı

TED Üniversitesi ve Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği iş birliğinde düzenlenen I. Ulusal Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Sempozyumu Türk PDR Der. üyeleri ve psikolojik danışmanların yoğun ilgisi ve katılımıyla, 27 Şubat 2021 Cumartesi günü başladı. başladı. Kayıt yaptıramayanlar için sempozyum, YouTube üzerinden de canlı olarak yayınlanmaktadır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.