HER OKULA EN AZ BİR PSİKOLOJİK DANIŞMAN

Psikolojik Danışman Selda KANBUR


Okul psikolojik danışmanları okulların can suyudur.


Her öğrenci bizim için biricik ve özeldir. Psikolojik destek vermek için öğrenci sayısı kıstas olmamalı; her kademede, her bölgede, ilde, ilçede, köyde, her öğrenci Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetlerinden yararlanabilmelidir.


Norm kadronun öğrenci sayısı baz alınarak belirlenmesi birçok öğrencinin Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetinden yararlanamamasına neden olmaktadır. 2020 yılında hala norm kadro sınırı yüzünden okullarında Psikolojik Danışman olmayan; önleyici, iyileştirici, gelişimci hizmetlerden yararlanamayan bir sürü öğrencimiz bulunmaktadır. Psikolojik Danışma ve Rehberlik’ in temelde bir psikolojik yardım hizmeti olduğu göz önünde bulundurulursa, bu hizmetin tüm öğrenciler için bir hak ve gereklilik olduğu açıktır.


Özellikle Covid_19 pandemi şartlarındaki hassas bir dönemde dertlerimizle ilgilenen ve yüreklerimize dokunan birilerinin olmasına biz yetişkinlerin bile öyle çok ihtiyacı var ki bir de öğrencilerimizi düşünelim. Onların da koşulsuz kabule, empatik bir yaklaşıma en önemlisi de gerçekten kendilerini anlayan bir profesyonele ihtiyaçları var. Pandemi süreciyle gelen yeni normal dönemine adapte olabilmeleri için psikolojik destek hizmetlerinden faydalanmak en doğal hakları. Çocuklarımızın akıl ve davranış sağlığı yerinde, başarılı, iyi oluş düzeyi yüksek, kendini tanıyan, gizilgüçlerinin farkında, sorun çözme becerisi gelişmiş bireyler olabilmesi için onları Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetlerinden mahrum bırakmayalım. Her nerede olursa olsun, öğrenci sayısına bakılmaksızın bütün okullarda,


görevlendirmeyle haftada yalnızca bir gün verimli ve üretken olmaya çalışan değil, yapıcı ve geliştiren olmak istiyoruz.


Etkili, verimli ve profesyonelce işleyen PDR hizmetleri ancak her okulda bir Psikolojik Danışman olursa işleyebilir.


Unutmayalım ki Psikolojik Danışmanlar insanın ruhuna dokunur, yaprak dökmüş bir ağacın yeniden çiçek açmasını sağlayabilirler.


Çocuklarımızın gönüllerinde umut ışığı yakmak için buradayız ve olmaya da devam edeceğiz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.