OĞUZ ÖZAT’TAN AÇIKLAMA: HAKKINIZI SAVUNUN

OĞUZ ÖZAT’TAN AÇIKLAMA: HAKKINIZI SAVUNUN

Bilindiği gibi Covid-19 tedbirleri gereği eğitim-öğretim faaliyetleri yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecektir. Uzaktan eğitim döneminde MEB tarafından gönderilen resmi yazıda eğitim personelinin haftada en az birgün okulda bulunması gerektiği belirtildi.

MEB resmi yazısında geçen ‘en az’ ifadesi özellikle okul PDR servisi personelinin çalışma şartlarını muallakta bırakmıştı. Bu durum karşısında Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği‘ nin girişimleri ve yaptığı görüşmeler ile resmi yazışmalar neticesinde MEB ORGM genel müdürümüz sayın Mehmet Nezir GÜL‘ ün yazısı ile PDR servisi personelinin online eğitim sürecinde okulda bulunma dırumu haftada birgün olarak netlik kazandı.

Türk PDR Derneği genel başkanı sayın Oğuz ÖZAT, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada genel müdür yazısının 20 Kasım Cuma günü DYS üzerinden okullara gönderildiğini belirtti. ÖZAT, yazının dışında talepte bulunan okul yönetimi ya da Milli Eğitim Müdürlüklerinin yazıyı yok saymalarının itiraz hakkı doğurduğunu ifade etti. Bu durumda meslektaşlarımızdan haklarını savunmasını, durumu bir üst makama ve CİMER’e dilekçe ile bildirmesini ayrıca sendikalarını göreve çağırmasını istedi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.