22. ULUSLARARASI PDR KONGRESİ MUŞ’ TA

22. Uluslararası PDR Kongesi Muş’ ta

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bilimdalı mezunlarını bir araya getiren, ülkemizin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği‘ nden yapılan açıklamaya göre bu yıl 22.’ si düzenlenecek olan Uluslararası Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kongresi‘ ne Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliği yapacak.

2019′ da olduğu gibi 2020′ de de 24-27 Eylü tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kongrenin bu yılki teması ise ‘Gelişimsel ve Önleyici Ruh Sağlığı Hizmetlerinde PDR‘ olarak belirlenmiş.

Uluslararası PDR Kongresi

Uluslararası düzeyde çok sayıda akademisyen, PDR mezunu, alan çalışanı ve PDR öğrencisini bir araya getiren kongrenin ilki 1991 senesinde Hacettepe Üniversitesi’ nde gerçekleştirilmiş, kongre 2017 senesine kadar iki yılda bir yapılmış ve 2019 itibariyle 14 uluslararası, 6 uygulamalı 20 kongreye imza atılmıştır. 2019 senesinde Antalya’ da gerçekleştirilmiş olan 21. Uluslararası PDR Kongresi de dahil 15 Uluslararası ve 6 uygulamalı kongre sonucunda literatürde referans olarak yerini alan çok sayıda bilimsel çalışma ve bildiriye imza atılmış, kongrelerde tematik çalışmalar akademisyenlerin alan çalışmalarına yol gösterici nitelik taşımış, kongreler PDR biliminin ulusal düzeyde tanınmasına da aracılık etmiştir. Ayrıca kongrelerde verilen Empati Ödülü, ülke genelinde örnek bir çalışma olup basının da ilgi odağı olmaktadır.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’ nin ‘PDR bilim şöleni’ olarak ifade edilen uluslararası kongreleri bu zamana değin; Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Malatya, Mersin, Samsun illerinde yapılmıştır. Türk PDR Derneği tarafından gerçekleştirilen ve ilki 2006 senesinde Mersin’ de yapılan Uygulamalı PDR Kongrelerine ev sahipliği yapan diğer iller; Ankara, Antalya, Gaziantep ve Konya’ dır.

Türk PDR Derneği tarafından ilerleyen zamanda kongre için başvuru ile ilgili tüm açıklamaların yapılması bekleniyor. Bu gibi konularda aşağıda linkini verdiğimiz Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği web sitesinin takip edilmesi gerekmektedir:

https://www.pdr.org.tr/

Bir yorum

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.