EĞİTİM GÜCÜ SENDİKASINDAN YENİ TORBA TASADAKİ DETAYA TEPKİ

EĞİTİM GÜCÜ SEN.’DEN YENİ TORBA TASADAKİ DETAYA TEPKİ

Eğitim Gücü Sendikası öğretmenler için angaryaya kapı aralayacak düzenlemeye karşı çıktı. Meclise sunulan yeni torba yasada getirilen düzenlemelerle çocuk tesliminde icra dairesi aracılığı kaldırılıyor. Düzenlemelerle çocuk teslimi, çocukla kişisel ilişki kurulması ila ilam ve tedbir görevleri uzmanlar tarafından gerçekleştirilmesi amaçlandı. Ancak torba yasadaki bir detay eğitimcilerin gözünden kaçmadı. Buna göre belirtilen görevlerde uzman bulunamaması halinde görevler öğretmenler tarafından gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Gücü Sendikası, tepki gösterdi. Sendika başkanı Oğuz ÖZAT tarafından yapılan açıklamada “Meclis’e sunulan yeni torba yasada Adalet Bakanlığı’nın çocuk teslimlerini öğretmenlerin üzerine yıkması yanlıştır. Her personeli eksik olan bakanlığın aklına öğretmen gelmemeli. Öğretmen bakanlıkların joker elemanı gibi görülmemeli, asli görevinden uzaklaştırılmamalı”. denildi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.