TÜRK PDR DERNEĞİ FORMASYONU DANIŞTAY’A TAŞIDI!

TÜRK PDR DERNEĞİ FORMASYONU DANIŞTAY’A TAŞIDI

Türk PDR Derneği, formasyon eğitimi konusunda tepkisini Danıştay’a taşıdı. Yükseköğretim Kurulu “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esasları”nı yayımladı. 27.09.2021 tarihli karar üzerine üniversiteler formasyon ilanlarına çıkmıştı. Çok sayıda üniversite online formasyon sertifika programı açtı. Ataması yapılmayan öğretmen ve psikolojik danışmanlarla eğitim fakültesi öğrencilerini ilgilendiren gelişmeye sessizlik sürüyor.

Formasyon eğitiminin yığılmanın olduğu alanlarda da açılması, atama bekleyen mezunlar için hak kaybı yaratıyor. Ayrıca bir online formasyon uygulaması, bilimsel ve etik tartışmaları beraberinde getirdi.

EN GÜÇLÜ TEPKİ PDR CEPHESİNDEN GELDİ

Konuyla ilgili olarak Türk PDR Derneği, Danıştay’a iptal davası açtığını duyurdu. Yapılan açıklamada ‘Öğrenci ve mezun üyemiz hakları adına; Yükseköğretim Kurulu 27.09.2021 tarihli “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esasları”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali için bugün itibari ile Türk pdr der olarak Danıştay a başvuru yapılmıştır,’ denildi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.