OĞUZ ÖZAT RUH SAĞLIĞI YASASI ÇALIŞMALARINDA TÜRK PDR DER’İN TALEPLERİNİ İLETTİ

OĞUZ ÖZAT RUH SAĞLIĞI YASASI ÇALIŞMALARINDA TÜRK PDR DER’İN TALEPLERİNİ İLETTİ

Türk PDR Derneği Genel Başkanı Oğuz ÖZAT ruh sağlığı yasası çalışmalarını yakından izliyor. Ülkemizin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından Türk PDR Derneği, ruh sağlığı yasası çalışmalarının en güçlü paydaşları arasında yer alıyor.

Türk PDR Derneği Oğuz ÖZAT, çalışmalar kapsamında psikolojik danışmanların taleplerini iletti. Özat, ilgili komisyona talep ve önerilerini sundu. Komisyonda Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir ÜNAL ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler komisyon başkanı Prof. Dr. Recep AKDAĞ ile bürokratlar da bulunuyor.

Bilindiği gibi Osmanlı döneminde Bimarhane Nizamnamesi ile ilk kez 1876 senesinde ruh sağlığı yasası kanunlaşmıştır. Cumhuriyet Dönemi’ nde ise 1929 senesinde Akliye ve Asabiye Hastaneleri Dahili Talimatnamesi’ ni görmekteyiz. Bunun ilerisinde, Türkiye tarihinde ruh sağlığı yasası bulunmamaktadır ve yasa giderek gereksinim olmaktan ziyade zorunluluk halini almış durumdadır. Ruh sağlığı yasa tasarısı çalışmalarını meclise taşıyan ise Psikolojik Danışma ve Rehberlik camiasıdır. Türk PDR Derneği, ruh sağlığı yasa çalışmalarını yakından izlemektedir. Yasa kapsamında psikolojik danışmanların talepleri ve meslek haklarının savunulması konusunda da kararlıdır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.