Gazeteci Nedim Şener Eğitim koçluğu Tehdidine Dikkat Çekti

Gazeteci Nedim Şener Eğitim Koçluğu Tehdidine Dikkat Çekti

Gazeteci Nedim ŞENER, 21 Mayıs 2021 tarihinde Hürriyet Gazetesi’ nde yayımlanan FETÖ Sıfırdan Başlıyor başlıklı yazısında eğitim koçluğu uygulamasında FETÖ tehlikesine dikkat çekti. Bilindiği gibi Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Uzman Psikolojik Danışman Oğuz ÖZAT’ ta çeşitli platformlarda eğitim ya da öğrenci, koçluğunun FETÖ projesi olduğuna değiniyordu.

Psikolojik Danışmanların sürekli vurguladığı gibi yasal hiçbir zemini bulunmayan, sahte bir unvan olan öğrenci ve eğitim koçluğu; öğrenci ve velileri çok çeşitli biçimlerde istismar etmektedir. Eğitim ya da öğrenci koçluğu gibi Mesleki Yeterlilikler Kurumu tarafından tanımlanmamış bir unvan üzerinden öğrenci ve veliler ticari, maddi ve manevi biçimde sömürülmektedir. Gazeteci Nedim ŞENER’ in bu istismarın siyasi ayağına ve en tehlikeli boyutuna dikkat çekmesi, son derece önemlidir.

Gazeteci Nedim ŞENER, belirtilen köşe yazısında konuyla ilgili olarak şu satırlara yer verdi:

Eğitim koçluğu” görünümü altında FETÖ’ye bağlı öğretmenler özellikle lise öğrencilerini örgüte kazandırmakla görevlendirildi. Yapılan araştırmalar, FETÖ’nün öğrenci sayısında artış olduğunu gösteriyor. Özellikle, lise öğrencilerini askeri okullar sınavlarına hazırlıyorlar.

Bu kapsamda, başta, daha önce örgüte ait kurumlarda çalışmış ya da ihraç olmuş öğretmenler çoğunlukta olmak üzere, başka mesleklerden de ihraç olanlar görev yapıyor.

FETÖ’cü öğretmenler, örgütün talimatıyla en çok 4’üncü ve 10’uncu sınıf arasından öğrencileri hedeflemiş durumda.

Öğrenci grupları en fazla 3, nadiren 4 kişiden oluşuyor. Öğretmenler gruplarla iki haftada bir yüz yüze toplantılar yapıyor. Toplantılarda hem ders planlama ve takibi hem de örgütsel eğitimler veriliyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.