TÜRK PDR DERNEĞİ OLAĞANÜSTÜ SEÇİMSİZ TÜZÜK GENEL KURULU YAPILDI

TÜRK PDR DERNEĞİ OLAĞANÜSTÜ SEÇİMSİZ TÜZÜK GENEL KURULU YAPILDI

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından daha önce ilan edilen ve genel kurulun 01.03.2021 Tarih ve 47 sayılı kararı ile 17.03.2021 tarihinde saat 11:00’da ATO Kongre Salonunda yapılması kararlaştırılan “Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Olağanüstü Seçimsiz Tüzük Genel Kurulu” yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 26.03.2021 tarihinde, çoğunluk aranmaksızın Gürkent Otel’ de gerçekleştirilmiştir.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Olağanüstü Tüzük Genel Kurulu, pandemi kşulları altında, dernekler masasının belirlediği ölçütlerde ve Coronavirüs tedbirleri ile gerçekleştirildi. Genel kurul divan başkanlığını ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin AVŞAROĞLUyürüttü. Genel kurul, Türk PDR Derneği genel başkanı sayın uzman psikolojik danışman Oğuz ÖZAT ‘ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Türk PDR Derneği 26 Mart 2021 tarihli Olağanüstü Seçimsiz Tüzük Genel Kurulu’ nda YÖKAK ile yürütülen “Akreditasyon Çalışmaları” başta olmak üzere dernek yönetsel sürecine dair bazı maddeler genel kurul üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği yeni tüzüğünün resmi süreçler sonrası dernek Web sayfası üzerinden yayınlanacağı duyuruldu.

Tüzük genel kurulunun akreditasyon çalışmalarının da kapsaması ve dernek tarihinde ilk kez tüzükte akreditasyon çalışmalarına yer verilmesi ülkemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik eğitimi için bir dönüm noktası olarak görülüyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.