OKUL PSİKOLOJİK DANIŞMANLIĞI İSİM HAKKI TESCİL EDİLDİ

OKUL PSİKOLOJİK DANIŞMANLIĞI TESCİL EDİLDİ

Okul psikolojik danışmanı ve okul psikolojik danışmanlığı kaçak olarak kullanılmasına yönelik yasal işlem başlatılacaktır. Okul psikolojik danışmanı ve danışmanlığı isim hakkı Türk PDR Derneği tarafından tescil edilmiştir.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği konuyla ilgili açıklama yaptı. Türk PDR Derneği tarafından Türk Patent Enstütisi’ ne yapılan başvuru sonucunda ilgili isim haklarının tescil edildiği duyuruldu.

Okul psikolojik danışmanlığı ve okul psikolojik danışmanı isimlerini kaçak ve yetkisiz olarak kullanan kişi ve kurumlar için Türk PDR Derneği tarafından avukatlar aracılığı ile yasal işlem başlatılmaktadır. Bu nedenle ilgili durumların Türk PDR Derneği web sitesi üzerinden, ihbar hattı kullanılarak Türk PDR Destek ekibine bildirilmesi son derece önemlidir.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’ nin ihbarların değerlendirilmesi ve meslektaşların her anlamda desteklenmesi amacıyla kurduğu Türk PDR Destek oluşumu tarafından ihbarlar değerlendirilerek gereken bildirimler yapılmaktadır.

Ayrıca Psikolojik Danışma ve Rehberlik mezunları, okul psikolojik danışmanlığı isim hakkını yetkisiz kullanan kişileri, CİMER aracılığı ile şikayet edebilirler.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.