TÜRK PDR DERNEĞİ LOGOSU VE MESLEKİ KAVRAMLAR TESCİL EDİLDİ

TÜRK PDR DERNEĞİ LOGOSU VE MESLEKİ KAVRAMLAR TESCİL EDİLDİ
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’ nin Aralık 2019 tarihinde Türk Patent Enstitüsü’ne yaptığı başvuru sonucunda meslekle ilişkili bazı kavramlar, psikolojik danışman unvanı ve dernek logosu tescil edilmiştir. İlgili kavramlar ve dernek logosu herhangi bir iş yeri etkinliği için eğitim veya ticari amaçla Türk PDR Derneği’ nden izinsiz olarak kullanılamaz, tescil edilemez. Psikolojik Danışma ve Rehberlik mezun ve öğrencileri ise ilgili kavramları kullanmaya dönük olarak Türk PDR Derneği tarafından izinlidir.


Türk PDR Derneği logosu
PDR
Psikolojik Danışman
Psikolojik Danışma
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
Türk PDR Derneği


PSİKOLOJİK DANIŞMAN UNVANINI KİM KULLANABİLİR?
Psikolojik Danışman unvanı yalnızca en az lisans düzeyinde üniversitelerin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık/Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik programları ile eski yıllarda bu programa eş Eğitimde Psikolojik Hizmetler programı mezunları tarafından kullanılabilir.
Psikolojik Danışman unvanını yetkisiz olarak kullanan kişiler hakkında unvan gaspı nedeniyle yasal işlem yapılabilmektedir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.