İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK PROGRAMI UYGULAMA, GÖRÜŞME VE GÖZLEM DERSLERİ YÖNERGESİ YAYIMLANDI

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK PROGRAMI UYGULAMA, GÖRÜŞME VE GÖZLEM DERSLERİ YÖNERGESİ YAYIMLANDI

İstanbul Aydın Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı Uygulama , Görüşme ve Gözlem Dersleri Yönergesi, yayımlandı. Yönergenin PDR lisans öğrencilerinin okul psikolojik danışmanlığı/öğretmenlik uygulamaları ile ilgili esas ve usulleri kapsadığı görülüyor.

Üniversite Senato’su tarafından kabul edildiği “14.01.2020” tarihinde yürürlüğe giren yönergenin çalışmalarında Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programının duayen akademisyenlerinden Prof. Dr. Ragıp ÖZYÜREK‘in önemli etkisi ve katkısı bulunuyor.

Yönergede Dikkat Çeken Detaylar

Okul Psikolojik Danışmanı unvanı kullanılmıştır ve yönerge kapsamı PDR programının etik,ilke ve değerleri ile özüne uygundur.

Yönergede, PDR lisans öğrencilerinin uygulama yapabilecekleri kurumlar, eğitim kurumlarının yanısıra, sağlık, endüstri gibi alanlardaki resmi ve özel kurumlar olarak belirtilmiştir.

Tanımlar kısmında ‘Okul Psikolojik Danışmanlığı Uygulamaları‘ tanımına da yer verilmiş ve süpervizyon tanımında süpervizyon verecek uzmanın unvanı psikolojik danışman olarak vurgulanmıştır.

Kariyer Rehberliği Uygulamaları tanımında uygulamanın özü itibariyle psikolojik danışma hizmetlerini kapsadığı ifade edilmiştir.

Yönerge genelinde mesleki etik konusunun önemli olduğu anlaşılmaktadır.

‘Süpervizör ve / ya da süpervizyon alan bir PDR lisansüstü öğrencisinden süpervizyon almadan uygulama yapmamak’ uygulama öğrencisinin görev ve sorumlulukları arasında mesleki etik’e de dikkat çeken, önemli bir maddedir.

Yönergeye link üzerinden ulaşabilirsiniz:

https://www.aydin.edu.tr/tr-tr/ogrenciler/yasa-yonetmelikler/Pages/yonerge-yonetmelikler.aspx

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.