17. ULUSAL PDR ÖĞRENCİLERİ KONGRESİ KAHRAMANMARAŞ’ TA

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği tarafından her yıl düzenlenen ve PDR öğrencileri ile alan akademisyenlerini bir araya getiren, bu bağlamda ülkemizin örnek kongreleri arasında gösterilen PDR Öğrencileri Kongresi’ nin 17.’ sine bu yıl Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ev sahipliği yapacaktır.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’ nden yapılan açıklamaya göre 2020 yılı için ‘PDR’ de Kariyer‘ teması ile gerçekleştirilecek olan PDR Öğrencileri Kongresi tarihi, 13-15 Ağustos 2020 olarak belirlenmiştir. Bilindiği gibi Türk PDR Derneği tarafından 2019 senesi Aralık ayı içinde PDR Öğrencileri Kongresi’ ne ev sahipliği yapmak isteyen üniversitelerimiz için başvuru çağrısı yapılmıştı. 2020 senesinde PDR öğrencilerimizi üç gün süresince bir araya getirecek şehrimiz, Kahramanmaraş oldu.

PDR Öğrencileri Kongresi Nedir?

Ulusal PDR öğrencileri Kongresi, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği tarafından her yıl ulusal düzeyde düzenlenen ve ülkemizde alan akademisyenleri ile PDR öğrencilerini bir araya getiren, gerek sahanın gerekse öğrencilerimizin ilgi ile karşıladığı, örnek bir kongredir. Kongre süresince öğrencilerimiz, alanın önemli isimleri ile tanışma olanağı bulduğu gibi, alanla ilgili çalışmalarını sunmakta, ayrıca kongreye ev sahipliği yapan üniversitenin öğrencilerinden oluşan kongre düzenleme ekibinin organizasyonluğunda gerçekleştirilen gezi, eğlence gibi sosyal aktivitelerle moral ve motivasyon yakalamaktadır.

Türk PDR Derneği Ulusal PDR Öğrencileri Kongresi’ nin ilki 6-7 Temmuz 2004 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’ nde gerçekleştirilmiş, 2019 yılında ise PDR öğrencileri ve saha Bolu’ da bir araya gelmiştir.

Türk PDR Derneği Ulusal PDR Öğrencileri Kongresi‘ ne bu zamana dek ev sahipliği yapan üniversitelerimiz ise;

Konya Selçuk, Ankara, Malatya İnönü, Adana Çukurova, Uludağ, Samsun 19 Mayıs, Erzurum Atatürk, İzmir Dokuz Eylül, Hacettepe, Eskişehir Osmangazi, Bursa Uludağ, Muğla Sıtkı Koçman, Antalya Akdeniz, Mersin ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversiteleri’ dir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.