Çocuklar İçin Animasyon Film Önerileri-1

MİNİ ÖRÜMCEK ŞARLOT

‘Bir yeri paylaşmak, arkadaş olmak demek değildir’. 

Çocuklarla birlikte izlenebilecek ‘arkadaşlık’ temalı bir filmdir.

indir2006 USA yapımlı Gary Winnick’ in yönettiği fantastik komedi filmi Mini Örümcek Şarlot, kar görmek isteyen bir bahar domuzunun örümcek Şarlot ile olan maceralarını konu ediniyor. Filmin ilk sahnelerinde Fern, domuz Wilbur’ u evde beslemeye kalkınca ailesi yaban domuzunu Fern ‘ in dayısının çiftliğine gönderir. Wilbur, ilk zamanlar yeni yuvasında kendini yalnız hisseder.  Çünkü çiftlikteki hayvanlar, onunla arkadaş olmak istememektedir. Wilbur, bir yandan onlara alışmaya çalışmakta bir yandan da kendini zaman zaman görmeye gelen Fern’ i bekleyerek günlerini geçirmektedir.  

Kar görmek isteyen bahar domuzu Wilbur’ un hayatı örümcek Şarlot ile tanışmasıyla  değişir. Birgün örümcek Şarlot’ un ‘özel domuz’ yazılı bir ağ örmesi ve Hommer Dayı’ nın bu durumu kiliseye bildirmesiyle birlikte olaylar tırmanır. Örümcek Şarlot, domuz Wilbur’ a karşı çiftliğin ilgisini çekerek sahibinin kış gelmeden Wilbur’ u kesmesini engellemek istemektedir. Bir süre sonra Zucherman çifliğindeki tüm hayvanlar Wilbur’ un Noel’ i görmesi için çabalamaya başlar.

Filmde küçük Fern’ in hayvan sevgisi başarılı bir şekilde işlenirken örümcek Şarlot ile domuz Wilbur’ un arkadaşlığı da arkadaşlık ilişkisinde sevgi, güven ve paylaşımı ön plana çıkartarak çocuklara örtük biçimde önemli mesajlar veriyor.

DOĞAL KAHRAMANLAR

0000000558741-1‘Belki henüz bağlantıları görmüyor olabilirsin. Ama onları görmüyor olman varolmadıkları anlamına gelmez’.

Çocuklarla birlikte izlenebilecek doğal yaşamın korunması konusunda farkındalık  yaratan bir fantastik animasyon filmidir.

William Joyce’un çocuk kitabı olan The Leaf Men and the Brave Good Bugs’tan esinlenerek çekilmiş olan 2013 ABD yapımı 3D bilgisayar animasyonu macera filmidir. Doğal yaşamın korunması temalı fantastik yapım, Kraliçe Tara ve yaprak adamlar tarafından yönetilen doğal yaşamda iyilerle kötülerin savaşını işlemektedir. Bitkilere hayat verip yeryüzünü canlı tutan Tara’ ya karşı dünyaya kuraklığı getirmeye çalışan Böcüler harekete geçerek dünyayı yok etmeye çalışırlar.

KUNG FU PANDA

indir‘Şu ağaca bak Şifu, istediği zaman çiçek açmasını sağlayamam ya da zamanından önce meyve vermesini’. 

Mark Osborne ve John Stevenson’ın yönettiği 2008 yapımlı 3D animasyon filmi Kung fu Panda, babasının lokantasını işletirken babası gibi lokantacı değil, ünlü bir dövüş ustası olmak istediğini fark eden ve hayallerinin peşinden giden Po’ nun hayallerini gerçekleştirişini izliyoruz.

Birey olma konusunda farkındalık yaratan film, hayallerinin peşinden her şeye ve tüm engellemelere rağmen giden bir pandanın öyküsü ışığında bireyin kendini gerçekleştirmesi kavramını da örtük biçimde işliyor.

 

Bir yorum

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.